Blog

www.delklima.hu_klima_karbantartas_tisztitas_fertotlenites_szeged

Higiénia, élettartam, garancia

Légkondi karbantartás Szeged, légkondi tisztítás Szeged

A klíma berendezések esetében rendkívül fontos a rendszeres klíma tisztítás és karbantartás. A klíma tisztítása nem csak higiéniai okok miatt életbevágó, de befolyásolja a készülékek élettartalmát, és még az üzemeltetési  költségekre is hatással van. A klíma tisztítás és karbantartás elvégzése továbbá a legtöbb gyártó esetében a garancia feltétele.

Hatalmas mennyiségű levegő áramlik át a légkondicionáló készülékeken működés közben.  Körülbelül 10-15 percenként megfordul a klímában a szoba levegője, magával hordva a port, polleneket, virágport, penészt és sok minden mást.

Kívülről csak az látszik: minden rendben van.

Több pénzbe kerül a klíma készülék üzemeltetése, amennyiben a klímában elhelyezkedő szűrőt a lerakódó kosz eltömíti. Egyre kevesebb levegő tud átáramolni a szűrőn, ezáltal romlik a légkondicionáló berendezés hatásfoka.

A légkondi tisztítás Szeged életbevágóan fontos a klímát tekintve, hiszen a kórokozók megjelenését akadályozhatjuk meg a légkondicionáló tisztítás szeged. A Dél-Alföldi Klíma kft. munkatársai folyamatosan azon dolgoznak, hogy a légkondi tiszta legyen, így elkerülve az esetleges problémákat. A légkondi karbantartás Szegeden ugyanakkor segít abban, hogy a garancia továbbra is megmaradjon, hiszen az 5 éves garancia feltétele a rendszeres évenkénti légkondi karbantartás, tisztítás Szeged. Ahogy a korábbiakban is írtunk már róla, a légkondicionáló egységek fogyasztására is hatással van a por és a kosz megléte a klimatizációs egység belsejében. Amennyiben sok kosz halmozódik fel a légkondi belsejében, könnyebben megtelepednek a baktériumok, gombák, ezáltal a légkondi fogyasztása is drasztikusan megnőhet. A megnövekedett fogyasztás vásárlói elégedetlenséget von maga után, azonban mi ezt nem szeretnénk, így inkább azt tanácsoljuk, hogy ne spóroljon a karbantartás összegén, ne azon a pár ezer forinton múljon az egészsége. Bizalmát meghálálva megígérjük, hogy szakszerű munkát fogunk végezni, minden előírást betartva. A lakásában nem teremtünk rendetlen körülményeket, valamint értéktárgyai miatt sem kell aggódnia. A légkondi tisztítás Szeged a feladatunk, tehát kizárólag erre fogunk fókuszálni!

A nagyobb probléma ugyanakkor az, amikor a szűrő már nem tudja funkcióját betölteni, és a por nagy része a szűrőn átjutva a klíma belsejében rakódik le. A lerakódó por kiváló hőszigetelő! Ezáltal  tovább romlik a klíma hatásfoka, emiatt romlik a hűtő hatás, és a kívánt  hőmérsékleti szint  eléréséhez a klímának egyre többet kell működnie. Ez könnyen a  berendezés meghibásodásához vezethet. A kompresszorcsere ára szinte megegyezik egy új klíma berendezés árával.

Kórokozók a klímában

A hatékonyság romlásán felül komoly problémát jelenthetnek a légkondicionáló belsejében, a nedves, poros közegben megbújó baktériumok. Klímatisztítás hiányában a légkondicionáló hűtővizében elszaporodó Legionella baktérium okozhat tüdőgyulladást súlyos következményekkel. A baktérium által okozott megbetegedés enyhébb változata influenzaszerű tünetekkel jár. Lehet, hogy Ön is átesett már ilyen fertőzésen, és ki sem derült, hogy nem vírus, hanem az elkoszolódott légkondicionálóban kitenyészett baktérium okozta.

A baktériumok mellett gombák elszaporodása is lehetséges. Emiatt  a légkondicionáló tisztításakor körültekintően kell eljárni. Nem elég a szűrőt lemosni, fontos hogy az egész rendszer fertőtlenítése megtörténjen.  Ugyanis a gombák  bármilyen kicsi, nedves területen szívesen megtelepednek. Különösen nagy veszélyt jelent az Aspergillius, ami igen elterjedt gombafaj. A spórák belélegzés útján az emberi szervezetbe jutva szintén megbetegedést okozhatnak.

Szakszerű klíma tisztítás

A klíma tisztítás során a beltéri egység szétszerelésre kerül a mechanikai tisztítás szakszerű elvégzéséhez. A beltéri egység szűrőit eltávolítjuk, megtisztítjuk. Elengedhetetlen munkafolyamat a párologtató felületre lerakódott kosz  eltávolítása, és gombaölő vegyi kezelés alkalmazása. A kosz és a gombák eltávolítása érdekében nagy hatékonyságú klíma fertőtlenítőt használunk.

Valószínűleg Ön is tapasztalta már, hogy a légkondicionáló berendezés bekapcsolása után  rossz szag érződik a kifújt levegőben. Ebben az esetben feltételezhető, hogy tele van a készüléke a kellemetlen szagokat okozó különböző gomba és baktériumtenyészettel, vagy eltömődött a kondenzvíz elvezető kifolyócső.

A klíma tisztítása nem csak a hűtéshez, de a fűtő üzemmódhoz is szükséges lehet. Ha az Ön klímája egy éven belül nem volt megtisztítva, keresse fel kollégáinkat mihamarabb!

Keresse kollegánkat!

Hívja kollégánkat vagy keresse e-mailen a légkondi karbantartás időpontjának egyeztetésével kapcsolatban!

Juratovics Zoltán

Kollégánk telefonszáma : +36307822147

Kollégánk email elérhetősége :  juratovicszoltan@delklima.hu

Személyes tájékoztatás : Szegedi bemutatótermünk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az oldalunk sütiket használ a legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében.