Shop

Daikin Altherma 3 ETSXB-D+EPRA14-18DV/W hőszivattyú

Share
(ETSXB-D + EPRA14-18DV/W)

Daikin Altherma 3 H HT ECH2O

Daikin Altherma 3 H HT ECH2O ETSXB-D+EPRA14-18DV/W padlón álló levegő-víz hőszivattyú bivalens fűtéshez, hűtéshez és melegvíz előállítására napkollektor-csatlakozással

Daikin Altherma 3 H HT termékcsalád három különféle beltéri egységgel kombinálható a kültéri egységhez történő csatlakoztatásra, amely speciális funkciókat kínál a ház fűtésének, hűtésének és melegvízének biztosításához.

Daikin Altherma 3 H HT ECH2O hőszivattyú

A Daikin Altherma 3 H HT ECH2O az elkötelezett fejlesztéseknek köszönhetően az alacsony hang- és magas fűtőteljesítmény csúcspontja. Számos fő alkatrészt terveztek annak érdekében, hogy ez a termék elérje a kiválóságot úgy, mint például a dupla injektálási technológiájú kompresszor, az egyventilátoros kivitel vagy a dizájnos megjelenésű ház.

Daikin Altherma 3 H HT ECH2O hőszivattyú
Daikin Altherma 3 H HT ECH2O hőszivattyú
Daikin Altherma 3 H HT ECH2O hőszivattyú

Intelligens tároláskezelés

 • Az egység intelligens hálózatra (Smart Grid) köthető, amivel alacsony energiaköltségek mellett működtethető, és a hőenergia térfűtéshez és használati-melegvízhez hatékonyan tárolható.
 • Folyamatos fűtés leolvasztási üzemmód közben, valamint a tárolt hő felhasználása térfűtéshez (csak 500 literes tartály esetén)
 • A hőszivattyú és az ECH2O hőtároló elektronikus kezelése maximalizálja az energiahatékonyságot, valamint a komfortos fűtést és a használati-melegvíz előállítást.
 • A legmagasabb igényeknek megfelelve képes a folyamatos friss víz ellátásra.
 • Napelempanel-csatlakozással több megújuló energiát használ.

Innovatív és magas minőségű tartály

 • Könnyű, műanyag tartály
 •  Nincs korrózió, anód, vízkő- vagy mészlerakódás.
 • Az ütésálló polipropilén belső és külső falai kiváló minőségű szigetelőhabbal vannak feltöltve, melyek minimálisra csökkentik a hőveszteséget.

Más hőforrásokkal kombinálható

A bivalens opció lehetővé teszi más forrásokból (pl. olaj-, gáz- vagy pellettüzelésű kazánokból) származó hő tárolását a napkollektoros rendszerben, ami tovább csökkenti az energiafogyasztást.

altherma 3R ECH2O hőszivattyú

Fejlett felhasználói felület

A Daikin Eye
Az intuitív Daikin Eye (Daikin szem) valós időben jelzi a rendszer állapotát. Ha kék, az tökéletes! Ha a szem piros lesz, az hibát jelez.

Gyorsan konfigurálható
Jelentkezzen be, és kevesebb, mint 10 lépésben elvégezheti az egység teljes körű beállítását. Tesztciklusok futtatásával még azt is ellenőrizheti, hogy a készülék használatra kész-e!

Könnyen kezelhető
A felhasználói felület az ikon alapú menük révén rendkívül gyors. A felhasználói felületet kifejezetten úgy terveztük meg, hogy nagyon intuitív legyen. A nagy kontrasztú színes képernyő lenyűgöző és egyszerűen átlátható képet nyújt, ami a telepítő vagy szerviz szakember számára is nagy segítséget jelent.

Gyönyörű kivitelezés
A felhasználói felületet kifejezetten úgy terveztük meg, hogy nagyon intuitív legyen. A nagy kontrasztú színes képernyő lenyűgöző és egyszerűen átlátható képet nyújt, ami a telepítő vagy szerviz szakember számára is nagy segítséget jelent.

DAIKIN Altherma 3 H HT ETSXB-D+EPRA14-18DV/W hőszivattyú további előnyei:

 • Beépített napkollektor csatlakozási lehetőség, amely maximális kényelmet kínál a fűtés és a melegvíz-készítés számára.
 • A megújuló energia maximális felhasználása: hőszivattyú-technológiát használ fűtésre és napenergia-támogatást a helyiségfűtéshez és a melegvíz előállításához.
 • Frissvíz-elv: higiénikus víz, nem szükséges termikus legionella fertőtlenítés.
 • Karbantartást nem igénylő tároló: nincs korrózió, anód- vagy mészlerakódás, és nincs vízveszteség a biztonsági szelepen keresztül.
 • Bivalens rendszer: kombinálható egy másodlagos hőforrással.
 • A korszerű hőszigetelésnek köszönhetően a hőveszteség minimálisra csökken.
 • Alkalmazásvezérlés lehetséges a fűtés kezelésére és melegvíz-készítés üzemeltetésre

ECH2O hőtároló termékcsalád: további melegvíz-kényelem

A beltéri egységet hőtárolóval kombinálva a legmagasabb otthoni kényelem érhető el.

 • Frissvizes használati-elv: a használati-melegvíz igény szerinti vételezése a szennyeződés és az üledék kockázatának kiküszöbölése mellett.
 • Optimális használatimelegvíz-teljesítmény: az alacsony hőmérsékletű technológia magas csapolási teljesítményt tesz lehetővé.
 • A jövőre tervezve: megújuló napenergiával és más hőforrásokkal, például kandallóval integrálható.
 • A készülék könnyű és robusztus felépítése a kaszkád elvvel kombinálva rugalmas telepítési lehetőségeket kínál.

A kis- és nagyméretű lakásokban is használható rendszerrel az ügyfelek választhatnak a nyomásmentes és a túlnyomásos melegvíz rendszer közül.

Drain-back (nyílt rendszerű) napkollektoros rendszer (EHSH-D3, EHSX-D3)

› A napkollektorok csak akkor vannak vízzel feltöltve, ha a nap elegendő hőenergiát biztosít.
› A vezérlő és a szivattyú egység szivattyúi rövid időre bekapcsolnak, és a tárolótartály vizével feltöltik a kollektorokat.
› Töltés után a víz keringését a kiegészítő szivattyú tartja fenn.

Túlnyomásos napkollektoros rendszer (EHSHB-D3, EHSXB-D3)

› A rendszerben lévő hőcserélő folyadékban megfelelő mennyiségű fagyálló van, hogy a rendszer télen ne fagyjon be.
› A rendszer nyomás alatt és lezárt állapotban van.

altherma 3R ECH2O hőszivattyú
EHBH04D6V

Hőszivattyú működése – kezdőknek

Mielőtt hőszivattyúba fektetnél, fontos, hogy tisztában legyél azzal, hogy melyik hőszivattyú megoldás a leginkább megfelelő a számodra. Ez a cikk segít megérteni a hőszivattyúk működését és típusait, és hogy miért nevezzük gazdaságos fűtési megoldásnak. A hőszivattyúk egyre népszerűbbek, ha fűtéskorszerűsítésről vagy az otthoni fűtési-hűtési megoldásokról van szó. A hőszivattyúk által biztosított rugalmasság, hatékonyság, hosszú távú […]

Az oldalunk sütiket használ a legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében.